miercuri, noiembrie 07, 2007

Ai un subiect despre discriminare pe care vrei să îl discutăm aici?


Discriminarea şi, mai ales, lupta împotriva ei este una din preocupările tale??? Vrei să abordăm un subiect pe care nu l-ai găsit dezbătut aici, pe blog???
Trimite-ne un semn, şi dacă ideea ta este pertinentă şi se potriveşte cu formula acestui spaţiu de discuţie, va fi publicat şi supus comentariilor vizitatorilor noştri.
Te aşteptăm să îţi spui ideea!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca ati uitat de persoanele cu handicap. Si ele sunt supuse zi de zi discriminarii si batjocurii celor din jur!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Multumim pentru propunere!
Desi nu am dedicat pana acum un spatiu bine definit persoanelor cu disabilitati, am apreciat ca facem referire la acestea prin intermediul temei "Educatie incluziva in Romania". Retinem insa ideea ta si, in cel mai scurt timp posibil, vom lansa o tema noua cu acest subiect, persoanele cu handicap, unde iti vei putea atat tu cat si ceilalti vizitatori ai nostri sa isi spuna parerea.
Te mai asteptam!

Anonim spunea...

Daca tot se vorbeste de discriminare hai sa vorbim si despre inegalitatea femeii cu a barbatului in Romania.Despre cat e de greu,ca femeie,sa ocupi o functie in conducerea unei firme sau in politica romaneasca.Ce credeti nu e un subiect interesant? Sau despre discriminare la locul de munca?

Anonim spunea...

Interesant este ca, desi ai propus aici sa abordam si problema discriminarii sexuale (barbat/femeie), niciun respondent la chestionarul de mai jos, propus de noi nu a considerat ca este o realitate preponderenta la noi in tara. Ma intreb insa cum am putea atinge problema, ce titlu ai propune tu de exemplu. Astept sugestii.

Anonim spunea...

discriminare?asta se intampla la fiecare pas pe care il facem chiar daca nu avem niciun handicap sau chiar daca suntem persoane "acceptate"de societate.e ceva normal sa stai la coada la un ghiseu si sa vezi ca altul ti-o ia inainte doar pentru ca este ruda functionarului.da si asta se poate numi discriminare.discrimarea are loc si atunci cand te duci la medic intr-o policlinica sau la spital si pana nu dai un ban pe serviciile gratite nu se uita la tine.din pacate ne intalnim cu ea peste tot in orice forma si daca nu luptam pentru ceea ce reprezinta drepturile noaste nu vom face absolut nimic.de ce sa dau bani unui medic pentru serviciile pentrru care oricum il platesc indirect,de ce sa nu spunem nu acestor forme de discriminare?oare e mai simplu sa avem"ochii larg inchisi " sau poate inca nu stim sa vedem.......

Anonim spunea...

Multumim pentru sugestie. Intr-adevar discriminarea imbraca multe forme, mai evidente sau mascate, ceea ce trebui sa constientizam este ca definitia discriminarii are niste limite. Sunt de acord ca medicul care ofera servicii operative unui pacient care ii ofera "ceva" este o forma de discriminare (discriminare indirecta - cel cu bani are prioritate), insa trebuie sa fim obiectivi atunci cand consideram discriminare o fapta indreptata impotriva noastra fara un motiv bine identificat (gen: stam la coada).