miercuri, ianuarie 16, 2008

Avertisment asupra SIDA

Un american crează "opere de artă" ceva mai neconvenţionale.


Robert Sherer, un artist în toată puterea cuvântului, şcolit la prestigioase instituţii americane de profil, picteaza cu sânge uman. Artistul susţine că utilizează pentru creaţiile sale atât sânge infectat cu HIV, cât şi neinfectat, iar motivaţia creaţiilor sale îl reprezintă conştientizarea oamenilor cu privire la cât de periculos este sindromul imunodeficienţei umane (SIDA).
"Când pictez flori, îmi imaginez că acestea sunt persoane care suferă de SIDA, iar spinii şi ghimpii din jurul tulpinii reprezintă virusul care le torturează organismul", explică americanul. El a declarat că primeşte sânge contaminat de la un prieten infectat HIV.
Creaţiile cu sânge uman reprezintă cea mai nouă ispravă a artistului care şi-a atras multe critici care l-au făcut şi mai celebru. În anul 1989 Robert Sherer a fost considerat cel mai cenzurat artist din Statele Unite ale Americii, datorită unor creaţii controversate care reprezentau nuduri de bărbaţi în ipostaze specific feminine, ca un atac la adresa sexismului artei vestice.
Operele lui Rober Sherer provoacă şi astăzi migrene conservatorilor, conducând la controverse în întreaga lume.
Sursa: Cancan & site-ul oficial al artistului
Imaginea este preluată de pe www.robertsherer.com



* * * * *

Fără doar şi poate, metoda americanului este destul de inedită. Ce alte astfel de soluţii de a lupta împotriva răspândirii HIV aţi mai întâlnit/auzit?
Până unde putem merge cu acest "inedit" având în vedere că oamenii nu mai au timp să asculte toate mesajele cu care sunt bombardaţi? Putem identifica o metodă ideală de a lupta cu HIV prin conştientizarea oamenilor cu privire la periculozitatea acestui virus şi a maladiei care o provoacă: SIDA?
Pe tine ce te-ar determina să faci un test HIV şi/sau să înveţi pe cineva cum să se protejeze contra infectării cu HIV?

Niciun comentariu: