marți, octombrie 30, 2007

Ai suferit vreodată discriminare în propria ta familie ? / Have you ever experienced discrimination in your own family?

Te rugăm să ne împărtăşeşti experienţa ta cu privire la discriminarea în propria familie, indiferent de criteriul/motivul pentru care ai suferit aceasta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Inainte de a-mi accepta statutul de persoana gay, parintii mei glumeau adeseori pe seama homosexualilor si, de fata cu mine, ii injurau si isi bateau joc de ei spunand, mai in gluma mai in serios, ca daca as fi asa m-ar ucide, clasicul "eu te-am facut, eu te omor". In prezent situatia este alta, ei stiu ca sunt gay, nu le prea convine, insa nu au ce sa schimbe, invata in fiecare zi sa accepte aceasta diferenta si cred ca au inteles ca orice as fi, raman membru al familiei NOASTRE. Ma intreb deseori daca s-ar constitui o Asociatie a Parintilor care au copii LGBT s-ar inscrie, ar recunoase in fata tuturor ca si copilul lor este gay?

Anonim spunea...

Desi nu mi s-a intamplat personal, va pot povesti o astfel de situatie de discriminare in cadrul propriei familii. Eram in clasa a VI-a, pe la 13 ani, la scoala din cartierul unde am copilarit.
La ora de sport, pe care o faceam pe stadionul de vis-a-vis, 2-3 colegi dispareau regulat sub tribuna, nu la fumat, cum am crezut la inceput. Incet-incet am inteles si curios (!), nu am simtit nimic deosebit atunci, am aflat ce faceau si... nu aveam nimic impotriva.
Intamplarea a facut ca tatal unuia din baieti sa fie coleg de serviciu cu tata, ne cunosteam, ne vizitam. Au trecut cativa ani, liceul ne-a despartit, iar intr-o zi se intoarse tata acasa si ne spuse: “Sa stiti ca Ionescu s-a spanzurat!” Noi am ramas tablou... “A aflat nenorocitul ca fii-su era homo.” Sincer sa fiu nici atunci nu am vazut gravitatea lucrului, si nici acum, il stiam pe Nelu, băiat putin retras, moale, fara vlaga, dar simpatic si bun prieten... ce putea face ca sa se spanzure taica-su?